Pàgines

diumenge, 26 d’agost del 2007

Objectius del govern tripartit


Durant molts anys, des d'Esquerra Republicana de Catalunya blasmàvem la política de CiU perquè, a més de ser de dretes, era una política molt poc ambiciosa nacionalment. Era un govern que podia donar suport a socialistes o a populars a canvi de ben poca cosa, però mai per aconseguir avenços significatius en el reconeixement de la nostra identitat nacional. Nosaltres ens presentàvem com el nacionalisme conseqüent.

Ara, el President Montilla, el president que ho és perquè des d'ERC vam fer aquesta opció, s'ha despenjat dient que un dels problemes que ha tingut Catalunya és haver tingut un govern massa preocupat pels temes identitaris. Segons el President, CiU va ser excessivament nacionalista i això va repercutir negativament en el progrés del país; i el govern que ell presideix ha de corregir aquesta situació.

Com que CiU era poc nacionalista, nosaltres ens aliem amb els qui consideren que era excessivament nacionalista. I el catalanisme està desorientat, està clar; i l'electorat encara més. Però potser no ho està tant per haver fet aquesta opció en la política d'aliances com per voler fer-li creure que aquesta era la millor opció des del punt de vista nacionalista.

Montilla dirigeix un govern amb la voluntat de corregir l'excés de preocupació nacionalista de governs anteriors, i nosaltres ens entossudim en els nostres papers interns a parlar de cultura de govern amb ambició nacional. Però, això sí, fidels i obedients a les consignes del President.