Pàgines

dijous, 16 de maig del 2013

D’on han tret la idea els espanyols?

Què els ha vingut, ara, per anar insistint amb el tema que els catalans són nazis, a la més mínima oportunitat? El darrer ha estat l’Enric Millo que, com a bon subaltern conscient que la seva missió no és altra que la d’obeir els seus superiors, també s’ha apuntat a la consigna donada. Després de reconèixer que ell no ho diria amb aquestes paraules, tampoc es va saber estar d’afirmar que la propaganda que es fa a Catalunya és nazi, com les protestes pels desnonaments, la pretensió de fer una consulta democràtica, les votacions del Parlament, l’ús del català al País Valencià, la prevalença de la majoria parlamentària, i en definitiva tot el que pretengui ser una defensa dels interessos de Catalunya i dels catalans.

Una possibilitat és, evidentment, agafar-s’ho amb broma; quan algú diu una bajanada tan gran el que fa no és ofendre sinó retratar-se ell mateix. Una altra opció és utilitzar les seves mateixes paraules per demostrar la impossibilitat d’arribar a cap acord amb aquesta gent; el reportatge emès per Telemadrid, per exemple. tal com es va presentar constitueix una prova fefaent del seu nivell de perversió i d’indignitat, i per això s’ha pogut presentar a les institucions europees perquè s’adonin de la realitat que ens toca suportar i de la qual ens volem alliberar. Els alemanys, així com tots els estudiosos i coneixedors del que realment va representar el nazisme, se’n deuen fer creus; potser se’ls pot explicar, perquè ho entenguin, que són els mateixos que han estat capaços d’inventar-se del no res la llengua Lapao, els mateixos que han establert que les pèrdues en el casino desgravin, que són capaços d’afirmar que consultar a la població és antidemocràtic, que consideren els maltractes als toros com un patrimoni i un bé cultural a protegir... això sense entrar en temes com el fet d’ostentar el rècord d’incompliments de les normatives europees, però també de les sentències dels tribunals espanyols, o que són capaços de fer aeroports on no hi ha avions i línies ferroviàries d’alta velocitat sense passatgers. I, segurament, davant de tot això algú dirà: així, deuen dir això del nazisme simplement per una qüestió d’estultícia.

Qualsevol diria, certament, que no tenen ni idea del que era i del que va representar el nazisme alemany. Però, aleshores, a què els ve aquesta dèria de repetir una mil vegades aquesta bajanada? És possible que hagin tingut la pensada de donar la consigna d’anar repetint aquesta ximpleria, per tal que a base de repetir-la arribi a semblar que és real? I si és així... la idea ha estat ben bé original seva o l’han copiada d’algú? L’ambaixador espanyol a Berlín, des de la seva seu, tot un palauet regalat per Hitler, diu no saber-ne res.