Pàgines

diumenge, 11 de novembre del 2007

Alejo i els seus, persona "non grata"


Al petit poble de Casares, a Màlaga, el Consistori municipal ha declarat "persona non grata" l'inefable Alejo Vidal Quadras. Fins i tot els regidors del PP hi van votar a favor. La raó és que l'eurodiputat popular va insultar greument Blas Infante, considerat com el "pare de la pàtria andalusa". Concretament el va qualificar de cretí i de fracassat. Ja s'entén que els populars estiguin en contra de qualsevol intent de recuperació de la memòria històrica, perquè gentussa com l'Alejo no solament no han condemnat mai els assassinats comesos pels seus companys d'ideologia, franquistes i falangistes, sinó que encara avui es permeten d'insultar impunement les seves víctimes.

És possible que hi hagi alguna iniciativa per a reprovar Vidal Quadras, més enllà del petit poble malagueny. Un individu d'aquesta baixesa moral no seria acceptat en cap partit ni grup mínimament democràtic i responsable, per això és on és. Segurament tindrà el suport, o com a mínim l'encobriment, dels seus companys de partit perquè comparteixen amb ell que els crims i els assassinats, els del franquisme, no cal que siguin condemnats en la mesura que van ser favorables als seus interessos i a la seva ideologia. Probablement, tampoc secundarien la reprovació molts socialistes espanyols, almenys aquells que consideren que no cal revisar el procés al President Companys, per exemple. De fet, la negativa a anul·lar els processos il·legals contra els qui defensaven la legalitat democràtica no deixa de ser un insult a la seva memòria; representa que consideren que l'assassinat, disfressat de tribunal militar, era legítim i que per tant no cal revisar-lo, i molt menys anul·lar-lo.

Felicitem el consistori de Casares que considerar "persona non grata" a qui ha insultat greument una de les víctimes del pitjor terrorisme del segle XX (a nivell de l'Estat espanyol). Però també hauríem de considerar igualment persones "non grata" a totes aquelles altres que insulten semblantment altres víctimes del mateix terrorisme, negant-se a reconèixer que no va ser ajusticiades sinó assassinades.