Pàgines

dimecres, 30 de gener del 2013

Algú sap on va el PSC?

Quan algú s’equivoca un cop, pot ser que hagi tingut un mal moment; si això passa de tant en tant, podem dir que és un xic maldestre; si els errors són molts, direm que és un inútil; però si en fa massa podem començar a pensar que potser no s’equivoca. Aquesta és la sensació que podem tenir molts a mesura que hem vist com Pere Navarro exercia el seu liderat al Partit dels Socialistes.

Costa de creure que tants errors que estan dinamitant el partit, siguin fruit només, com podíem pensar al principi, de la inèpcia d’un Pere Navarro inexpert. Al seu entorn, se suposa que assessorant-lo i compartint les seves decisions, hi té personatges amb prou experiència com l’Iceta, el Corbacho o el Collboni. I ningú li diu que està portant el PSC cap a l’abisme? O és que aquest abisme ja forma part del seu full de ruta? Ja se sap que en política, més que anàlisis de la realitat com a base de futures decisions, el que s’acostuma a fer és justificar les decisions preses; per això, els estrategs socialistes, teledirigits des de Madrid, van voler valorar la derrota del tripartit com un excés de catalanisme. Els resultats els han desmentit una i altra vegada la seva suposada percepció, però ells han insistit en l’error, potser pensant que no era tal. Van elegir Pere Navarro no pas perquè consideressin que podia ser un bon dirigent per al partit, sinó només com a tallafocs per a barrar el pas al sector catalanista. I a partir d’aquí, el pobre Navarro ha esdevingut un titella en mans dels qui tenen altres plans per al PSC, i han començat a foragitar-ne sectors i dirigents que podien justificar-ne el tarannà catalanista.

En van marxar els Maragall, Sobrequés, Mascarell i tants d’altres, mentre que s’hi resisteixen encara els Nadal, Tura, Lena, Ros i molts més, que no s’acaben de creure que la desfeta sigui tan planificada. El dubte pot estar entre la possibilitat que aquesta desfeta sigui l’objectiu perseguit pel PSOE, amb la Chacon al darrere, o que els sobres del senyor Bàrcenas hagin arribat fins aquí. En qualsevol cas, els catalanistes del PSC, els que encara hi queden, tenen mala peça al teler.