Pàgines

dijous, 9 de maig del 2013

Si has begut, no condueixis i calla

Qualsevol que es dediqui a recopilar declaracions de polítics espanyols, especialment del PP, pot arribar a conclusions esgarrifoses. En alguns casos, ells mateixos ja han de sortir a rectificar o a justificar que potser no s’han interpretat bé les seves paraules, i en d’altres no creuen que siguin tan greus o fins i tot s’hi ratifiquen. Amb una facilitat tremenda són capaços de barrejar les protestes contra els desnonaments amb el nazisme, la reclamació de dret a l’autodeterminació reconegut per les Nacions Unides amb la propaganda de Goebbels, i l’avortament amb ETA. I tot això sense que es tornin vermells de vergonya ni siguin expulsats del partit, per impresentables.

Com és possible que una persona que estigui en tots els seus cabals pugui arribar a comparar l’avortament amb ETA, com va fer el Ministre Fernández Díaz? Senzillament no és possible. Com és possible que l’únic grup polític que es nega a condemnar el franquisme, el moviment totalitari més sanguinari a Espanya al llarg del segle XX i aliat del nazisme alemany, vegi nazis per tot arreu? I la gent del seu entorn, els militants mínimament decents, que també n’hi deu haver, com és que no surten escandalitzats davant de tantes bajanades? No tenen el sentit del ridícul en veure que els seus dirigents han perdut el nord i el seny, si és que n’han tingut mai? I tampoc és que el PSOE, com a partit de l’oposició però compartint amb el PP el model d’Espanya, se sorprengui tant ni blasmi els disbarats majúsculs d’aquests governants; potser perquè alguns dels seus també n’han deixada anar alguna que tampoc es queda enrere.

Si per a conduir és imprescindible anar serè de cap, i per això es fan els control d’alcoholèmia i de drogues a les carreteres, no ho hauria de ser també per a exercir de polític i fer declaracions en públic? Davant d’algú que compara l’avortament amb ETA no té cap sentit respondre-hi amb arguments polítics, i molt menys jurídics; què hauria donat si l’haguessin fet bufar en un control de carretera? O és que el desvari no és fruit d’un enterboliment de cap, passatger, sinó d’una anomalia mental permanent? Si has begut, i no estàs en condicions, calla.