Pàgines

dimarts, 13 de desembre del 2011

Espanya no entabana ni enganya ningú

No sé si es fan el ximple o si ho són de veritat. A què ve ara que s’exclamin pel fet que el Govern espanyol es negui a pagar els 759 milions d’euros que correspondrien a Catalunya en compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut? Per què des del Govern fan veure que se senten enganyats? I per què un personatge cínic i sinistre com l’Iceta simula posicionar-se al costat del Govern animant-lo a presentar una demanda pel que considera un incompliment per part de l’Estat.

Per favor! Una mica de serietat. El Govern espanyol, pel fet de negar-se a complir amb el que estableix l’Estatut, no entabana ni enganya ningú. No es pot parlar d’incompliment ni molt menys d’il·legalitat pel fet de no fer cas del que marca el text de l’Estatut d’Autonomia. El Govern espanyol es limita a fer ús de les prerrogatives del seu poder, avalat no només per la Constitució espanyola que deixa clar que hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona, sinó sobretot per l’acceptació que en fa la classe política catalana. Deu ser precisament per això que gentussa gens honorable, i de la qual els catalans ens hauríem de sentir profundament avergonyits, té la insolència d’imposar la prohibició de dir que “Espanya ens roba”. El Govern espanyol no té per què complir amb el text de l’Estatut, i cap jutge gosaria mai contradir-lo: les lleis són per a utilitzar-les quan convé al poder, i el poder avui per avui és a Espanya; i la justícia només intervé quan l’incompliment de les lleis pot anar en perjudici d’aquest poder.

Des del moment que CiU, PSC i PP es neguen a fer un pas de dignitat per alliberar-nos del jou d’Espanya, des del moment que accepten jugar les cartes constitucionals espanyoles, des del moment que s’oposen frontalment a permetre fins i tot que es parli de l’espoli que pateix Catalunya, no tenen dret a queixar-se pel tracte que els dóna l’amo a qui ells mateixos reconeixen com a tal. Espanya no roba ni entabana ningú, són els polítics catalans els qui traeixen Catalunya lliurant a Espanya la capacitat de fer amb nosaltres el que els rota.