Pàgines

divendres, 25 de gener del 2013

Ara és l’hora de folrar-se, populars!

No fa gaire, el Partit Popular de Catalunya va anunciar que volia encetar una gran campanya per tal d’aconseguir multiplicar les seves candidatures municipals arreu del país. A més d’un li devia sobtar, perquè no estem encara ni a la meitat de la legislatura. Però, potser la resposta a tanta diligència per part del PP, tenint com tenim a la vista tot un complicadíssim procés sobiranista, la trobem en els escàndols que s’han destapat darrere del cas Gürtel i d’un dels seus capitostos com era el tresorer del Partit Popular espanyol, Luís Bárcenas.

El PP és conscient que arreu de l’Estat, allà on s’han descobert casos de corrupció (és a dir pràcticament arreu d’on han governat), el seu electorat no solament no els ha penalitzat sinó que han vist reforçat el seu suport a les urnes. És el cas de les Illes, on la immensa majoria dels Consellers del Govern de Matas es troben imputats en una o altra causa i en canvi ells han renovat la majoria absoluta; o és el cas de València on també mantenen la majoria absoluta per més que hagin estat un dels centres del cas Gürtel, i tinguin gaire bé un 20 per cent dels diputats autonòmics també imputats. I és que, com també passava a Itàlia amb el Berlusconi, cal reconèixer que hi ha un sector gens menyspreable de la població que, no solament no li fa fàstics a la corrupció, sinó que deu considerar que els corruptes no fan res més que el que ells voldrien fer si poguessin; i algú que sigui capaç d’enriquir-se tan ràpidament com el tresorer del PP és que deu ser molt espavilat.

Seguint, doncs, aquesta idea i la consigna d’aquell polític del PP, Eduardo Zaplana, “Yo estoy en política para forrarme”, que va fer el seu agost amb el projecte de Terra Mítica, i sabent que amb el cas Bárcenas es faria ben evident que són molts els qui apuntant-se a les llistes del Partit Popular han aconseguit fer fortuna, el partit de la Camacho devia pensar que era el millor moment per començar a captar aspirants a folrar-se arreu del territori. Per si algú encara es pensa que al PP la corrupció afecta, com a la majora dels partits, a una minoria, li recomano que faci un cop d’ull a les moltes llistes que circulen per la xarxa, on es fa evident que el PP, pel que fa a corrupció, guanya a la resta per golejada, tant quantitativament com qualitativament.