Pàgines

dissabte, 20 d’octubre del 2012

L’estultícia és l’espanyolització que ens volen imposar

Definitivament, el Partit Popular està renyit amb la ciència, amb la cultura i amb l’educació. No és només que siguin àrees que menyspreï i siguin les primeres a carregar-se a l’hora de fer ajustos econòmics; és que les potineja de mala manera i no té el més mínim rubor per contradir-les a tort i a dret. No és estrany que Espanya, i aquí la culpa estaria com a mínim compartida amb el PSOE, estigui a la cua d’Europa pel que fa als resultats del seu sistema educatiu. I és que no creu ni en el sistema que ha de fomentar el saber ni en els continguts d’aquest saber.

Podem trobar sorprenent i ridícul que una persona com Esperanza Aguirre sigui capaç de dir una burrada tan gran com la dels 3 mil anys d’història d’Espanya. Però, el que ens hauríem de preguntar és a quina escola ha anat aquesta senyora que li hagin explicat aquestes tonteries; com és que un persona d’un nivell cultural tan baix hagi arribat a ser Presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid; i hauríem de saber si aquesta incultura és l’espanyolització que ens vol imposar el Ministre Wert. Una cosa semblant, passava aquests dies amb l’alcaldessa de València que s’esgarrifava pel fet que Ausiàs March o Joanot Martorell es consideressin autors de la literatura catalana; no deu saber que és el que diuen totes les universitats, incloses les del País Valencià; com són també les universitat i tots els lingüistes mínimament seriosos els qui defensen la unitat de la llengua catalana, que ells també neguen. Ja no diguem dels populars aragonesos que són capaços, també en contra dels més elementals coneixements acadèmics, d’inventar-se una nova llengua, l’aragonès oriental, per negar la pertinença de la Franja a l’àrea lingüística del català.

Davant d’aquests barroers intents de manipular la història i la ciència amb finalitats estrictament partidistes, és impensable que ningú honestament pugui insinuar que a Catalunya es fa adoctrinament a les escoles. Perquè, veient les afirmacions que fan aquests dirigents populars, fins i tot per a un ciutadà de Cuenca o de Sevilla, se li han de posar els pèls de punta només de pensar que aquesta trepa d’ignorants que menyspreen els criteris i el rigor acadèmics siguin els qui han de dirigir el sistema educatiu. I si aquesta és la seva “espanyolització”, ja cal que fugim corrents.