Pàgines

dijous, 27 de setembre del 2007

El No a la MAT dels socialistes

Després del caos d'aquest estiu en les infraestructures elèctriques de la ciutat de Barcelona, sembla que des del Ministeri d'Indústria hi volen posar remei. Semblaria que Joan Clos, havent estat alcalde de la capital catalana hauria de ser més sensible als interessos de la ciutat. Doncs, bé. Entre les seves propostes, hi ha el traçat d'una línia d'alta tensió que aniria de Cerdanyola a Santa Coloma, passant per Collserola. La proposta ja ha aixecat les protestes no només de grups ecologistes sinó del mateix Ajuntament de Barcelona. No a la MAT! és el seu crit de guerra.

Un es pot demanar si és que, ara, els socialistes catalans s'han adonat de l'impacte ambiental que provoquen aquesta mena de torres d'alta tensió, o si és que ja n'eren prou conscients, però pensaven que muntanya enllà hi havia pots vots en joc. Si l'opció del partit dels socialistes és la de considerar que aquesta mena d'infraestructures no són tan negatives per al territori, per què s'hi oposen ara que es necessiten a la ciutat de Barcelona. I si han canviat d'opinió, cosa ben legítima i respectable, és d'esperar que també canviïn en relació a la MAT que afecta les nostres comarques.

No és ja una qüestió de demanar una mica de coherència, sinó d'exigir un mínim d'honestedat política. No es pot ser tan cínic com per imposar als altres el que no volen a casa seva.