Pàgines

dilluns, 11 de març del 2013

La Camacho amb la seva policia

No ens ha d’estranyar que la dirigent del Partit Popular a Catalunya renunciï a tenir protecció dels Mossos d’Esquadra per preferir tenir-ne de la policia espanyola. Entra dins de la seva lògica d’anar contra tot allò que pugui ser català, ja sigui la llengua, els mitjans de comunicació públics, el model educatiu o la policia. És el mateix procés que va fer el Vidal Quadras, que el va portar a traslladar-se a viure definitivament fora de Catalunya, perquè se li feia insuportable la catalanitat.

Però, la Camacho té un altre argument de pes per a rebutjar els Mossos d’Esquadra i optar per la seva policia, l’espanyola. Ella sap perfectament qui i com es va fer el suposat espionatge de la seva conversa privada que va tenir amb l’ex amant de Jordi Pujol Ferrussola; sap que dins de l’empresa de detectius hi havia com a mínim un membre del cos de policia espanyola; i sap, en general, que aquest cos està sempre disposat a posar-se al costat de la ideologia del seu partit, fins i tot per a infringir la llei; sobretot quan és la llei catalana, és clar. N’hem vist prou casos de ciutadans que han estat ultratjats i maltractats pel sol fet d’adreçar-se en català a un membre d’un dels cossos de seguretat de l’Estat, o per portar una bandera catalana; casos de policies que han actuat en contra de la llei, fins i tot de la llei espanyola, per a defensar la seva ideologia ultra que coincideix amb la del PP.

Per tant, és lògic que l’Alícia confiï plenament amb la policia espanyola en la mesura que sap que és una policia que sempre es posa al servei del seu partit. Tal com va passar en la darrera campanya electoral, no va tenir cap inconvenient per a falsejar, d’acord amb el comitè de campanya del PP a Catalunya, uns suposats informes policials per tal d’alterar el resultat de les eleccions, en contra dels qui defensaven unes idees diferents a les de la Camacho. Es pot pensar que els sobres del tresorer del PP, a més d’arribar als dirigents del partit també n’hi devia haver per a aquesta mena d’accions pròpies de professionals corruptes.