Pàgines

divendres, 7 de juny del 2013

L’escàndol del Premi a la PAH

El Partit Popular veu escandalós que el Parlament Europeu hagi concedit a la PAH un dels premis que des de l’any 2008 es concedeix a persones o organitzacions que lluiten pels valors europeus, promouen la integració entre els ciutadans i els Estats membres i faciliten la cooperació transnacional al sí de la Unió. Una altra institució guardonada aquest any ha estat l’Acadèmia Basca de la Llengua. I el PP no solament ho veu escandalós, sinó que ja ha anunciat que intentaran que es retiri aquesta distinció a la plataforma liderada per Ada Colau.

No ens ha d’estranyar la seva reacció. Estan tan avesats a demonitzar els seus adversaris, els demòcrates, els qui lluiten pels drets socials, els qui defensen la diversitat, els qui lluiten per la dignitat de les persones, els qui estimen la llibertat, que després troben insòlit que la resta del món no els segueixi. Ho veiem en tots els països no democràtics on hi ha moviments socials de protesta, ara mateix Síria o Turquia, que els seus dirigents en veure’s impotents per a contenir el clam popular no troben altra alternativa que intentar qualificar de terroristes i violents els seus promotors, encara que sense arribar a l’extrem de qualificar-los de nazis. El que passa és que la seva credibilitat és nul·la, per més que algú tingui aires de grandesa. Algú s’imagina el Parlament europeu guardonant un grup violent? En el jurat del premi hi havia membres del Partit Popular europeu, els quals també van votar a favor de la candidatura de la PAH per a concedir-los la distinció.


I és que l’important no és el que es diu sinó la credibilitat que es té per a dir-ho. El Partit Popular crea les seves pròpies mentides que evidentment no convencen ningú, i només ells se les arriben a creure. I és en base a aquesta mentida que ells reaccionen. Ingènuament, Ada Colau afirmava que aquesta distinció hauria de fer repensar l’actitud del Govern, però és evident que no. El PP és víctima de les seves farses i de la seva fatxenderia; ara podrà dir que el Parlament europeu, inclosos els eurodiputats del Grup popular on ells estan inscrits, també ha caigut en la conxorxa de grups violents, que són tots els demòcrates i defensors de les llibertats i dels drets socials, oposats a la seva política.