Pàgines

dijous, 4 de novembre del 2010

Si has begut, no condueixis

Tots plegats n’estan fent un gra massa. Només cal veure el telenotícies de Televisió de Catalunya, on cada dia ens informen de tots els detalls dels preparatius de la visita del Papa a Barcelona: la col·locació dels primers suports per a les pantalles gegants, la distribució de les cadires, la retirada dels contenidors de brossa, la targes identificatives... qualsevol detall, que lògicament s’ha de tenir en compte en qualsevol esdeveniment de masses, ens és explicat minuciosament com si es tractés de la notícia del dia. No es pot entendre des d’una òptica professional periodística, sinó des d’una militància propagandística desmesurada.

És tant el rebombori artificial que han creat els mitjans de comunicació, que finalment obliguen a tothom a pronunciar-s’hi. A mi em sembla molt bé que vingui aquest senyor, com si ve el Berlusconi; a aquest diu que li agraden les "nenes". Ni l’espero ni tinc cap necessitat de manifestar-m’hi en cap sentit. Només em queixo que la seva visiti ens costi tants diners públics, que podrien esmerçar-se en moltes altres accions més positives. Tampoc sé quin interès tenen els d’Iniciativa en manifestar que ells “no l’esperen”, quan comparteixen govern, municipal i autonòmic, amb els qui s’han passat de la ratlla en el desplegament i el dispendi de benvinguda. Ja em sembla bé que algú posi senyeres als balcons per a expressar, no al Papa sinó als mitjans de comunicació que en faran el seguiment, la catalanitat del país; però tampoc cal donar-hi tanta importància, perquè en l’àmbit internacional té més ressò la retransmissió d’una final de Copa d’Europa, per exemple. I posats a fer guerra de banderes, els espanyols també faran la seva.

Tots plegats s’estan passant de la ratlla, amb una disbauxa de diners i de recursos impròpia d’una organització religiosa que parla de “caritat i de pobresa” (quin cinisme!), i d’unes administracions que s’autoqualifiquen de laiques i que tenen la barra de dir que la seva prioritat és la crisi econòmica. Per acabar-ho d’adobar, el Mariano Rajoy surt amb la bajanada de dir: 'Que el Papa parli en català és el millor que li ha passat mai a la llengua'. És impossible que ho digui ningú amb dos dits de front, amb un mínim de senderi. L’únic que se m’acut és recordar-li aquell eslògan publicitari: “Si has begut, no condueixis”.