Pàgines

dissabte, 28 d’abril del 2012

Les polítiques econòmiques donen els fruits esperats

Les mesures econòmiques del Govern espanyol, i també del català com a comparsa en tota aquesta història, està donant els seus fruits. A ningú se li acudiria pensar que el poderós equip econòmic del Govern espanyol no sabia el que feia, o que esperava obtenir-ne un altre resultat. Per tant, quan ens donen les darreres xifres d’atur ningú pot fer cara d’estranyat. L’atur està desbocat perquè les mesures econòmiques del govern ho impulsen.

Aquest primer trimestre de Govern popular s’ha saldat, en part gràcies a la darrera reforma laboral, amb un increment de 390.000 nous aturats. Potser diran que en un sol trimestre no es pot capgirar la situació econòmica; però, com a mínim evitar que empitjori potser sí que es podia esperar. Aquest argument ja no val per a CiU, que ja no pot excusar-se amb els errors de l’anterior Govern. En un any ha empitjorat, i molt, la situació econòmica del país. Catalunya és, després d’Andalusia, la Comunitat autònoma que més llocs de treball ha destruït. Però és que aquesta política econòmica està cridada a batre tots els rècords; ara mateix, la taxa d’atur no havia estat mai tan elevada des del 1985. I les perspectives són que no hem tocat fons, almenys mentre continuem amb aquestes polítiques.

Però, està clar, per al PP i per a CiU, les persones no són en cap cas l’objectiu de la seva actuació. Es tracta d’acontentar els mercats i els banquers, per als quals hi ha diners a vessar, es tracta de crear una situació de desesperació tal que permeti a les empreses imposar les condicions més inimaginables als seus treballadors, disposats al que calgui per conservar un lloc de treball. Són les polítiques econòmiques perfectament estudiades i que donen els resultats esperats; llàstima que vagin en perjudici de la immensa majoria per a beneficiar a molt pocs: són les polítiques que ens estan portant exitosament al club dels països subdesenvolupats.